Logo

Vertrouwenspersoon

drs. C.M.C. Verwer (Carla Maria)

Utrecht

Zorgzame en scherpzinnige professional. Werkzaam als regievoerder sociale veiligheid, adviseur & klankbord integer bestuur & leiderschap, casemanager complexe casuïstiek en extern vertrouwenspersoon.

Als Extern Vertrouwenspersoon draag ik bij aan het luisterend vermogen van uw organisatie: ondersteuning biedend aan medewerkers die ongewenste omgangsvormen meemaken, hen ondersteunen in het zicht geven op de ervaren last, het ondersteunen in het taal geven & vorm geven van de eerstvolgende stap.

Fluent in English and Dutch.
Type organisaties: Academia, Industry, VO, Sociale Domein



Welke vaardigheden en eigenschappen neem ik mee?
_______________________________________________________

Ik word geregeld omschreven als scherpzinnig, gedecideerd en lichtvoetig. Een gelijkwaardige en scherpzinnige gesprekspartner die meebeweegt als het nodig is voor de situatie, uitnodigt om verschillende perspectieven op tafel te krijgen, en standvastig blijft als dit constructiever is om de situatie in beweging te brengen in een andere richting dan tot nu toe gewoon was.

Ik werkte de afgelopen jaren voornamelijk voor de TuE & TNO als adviseur en trainer gericht op Psychologisch Veilige Teams en Welzijn op de Werkvloer. Werkzaam als regievoerder sociale veiligheid, adviseur & klankbord integer bestuur & leiderschap, casemanager complexe casuïstiek en extern vertrouwenspersoon. Ik heb een achtergrond als Intern Communicatie Adviseur & Community Art Theatermaker.

Ik beweeg me gemakkelijk tussen verschillende lagen van een organisatie - of een wijk. Voeling krijgen met wat er speelt. Soms door actief een impuls, lezing of werkvorm aan te bieden, soms door eerst langs zij te komen en meer open in gesprek te gaan. Het werk als vertrouwenspersoon ligt in de sfeer van dat laatsten.

Afhankelijk van de opdracht volgt na het meebewegen - aansluiten of terugduwen. Bijvoorbeeld. Altijd met het onderliggende en leidende einddoel voor ogen: dat kan dus een bijdrage zijn aan het vorm geven van een strategie of missie, een sociaal veilige werkomgeving, of om participatie zelf. Hoe komen ook mensen aan het woord en in beeld die we minder snel zien of horen? In een veiliger klimaat doen alle mensen er toe én mee: in dialoog én via dialoog.


Welke scholing en werkervaring neem ik mee?
________________________________________________

Ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit met een master Bedrijfscommunicatie – specialisatie Interne Communicatie. Mijn afstudeeronderzoek deed ik in Zuid-Afrika met een onderzoek naar culturele verschillen & overtuigingskrach in HIV/AIDS voorlichtingsteksten. Ik studeerde af aan de Academie voor Theater in Tilburg als docerend theatermaker via een voorstelling met en gebaseerd op persoonlijke verhalen van Marokkaanse Jongeren in Schiedam.
Ik heb gewerkt als strategisch communicatie adviseur, dramadocent, community-art theatermaker, assistent programmeur International Community Arts Festival Rotterdam, artistiek leider Goudse Clownsschool, trainer Professionele en Persoonlijke ontwikkeling, moderator bijeenkomsten en (executive) coach.

Ik ben verder geschoold in Krachtgericht Coachen van Fred Korthagen, Narratieve Therapie & hulpverlening, Voice dialogue & Transactionele analyse. Ik ben gecertificeerd om te werken volgens de CSR-Methode: CSR staat voor Chronic Stress Reversal en is een evidence based methode die richt zich op het terugdraaien en herstellen van de (ziekmakende) effecten van chronische stress. Ik gecertificeerd trainer in: Jung Type Index trianer (MBTI), Real Drives en Disc. En ten slotte ben ik Licenced Psychological Safety Practitioner waardoor ik de Psychologisch Veiligheids Index ontwikkeld door Amy Edmondson kan inzetten als middel.

Ik ben aangesloten bij het NOBCO, de Nederlandse Organisatie van Beroepscoaches.

Zakelijke contactgegevens

Organisatie
School voor Narratief Leiderschap
Website
http://www.schoolvoornarratiefleiderschap.nl
Adres
3555 AS Utrecht

Professie

Intern / Extern VP
Extern Vertrouwenspersoon
Expertise(s)
  • Industrie
  • MKB
  • Onderwijs - HBO
  • Onderwijs - Universitair
  • Onderwijs - VO
  • Anders
Talen
  • Nederlands
Werkzaam in provincies
  • Noord-Holland
  • Utrecht
  • Zuid-Holland
Uurtarief
In overleg. Landelijk inzetbaar.