Logo

Eerste LVV on Tour in Emmen succes

Eerste LVV on Tour in Emmen succes

9 oktober 2024

De LVV bestaat 25 jaar! Zoals aangekondigd op het jubileumcongres verrassen wij u als LVV-lid iedere maand met iets extra's. Voor oktober en november is dit de LVV on Tour! Deze tour brengt ons naar verschillende locaties in het land, te beginnen in het prachtige Emmen. Naast boeiende sprekers is er ruimte om in gesprek te gaan met het LVV-bestuur. Op dinsdagavond 8 oktober hebben we, mede dankzij Bert Lam, een mooie eerste LVV on Tour beleefd, vol inspiratie en goede gesprekken.

We hadden het genoegen om de eerste LVV on Tour af te trappen met Bert Lam als spreker. Als ervaren psycholoog-seksuoloog en specialistisch docent/trainer begeleidt hij terugvalpreventietrajecten bij grensoverschrijdend gedrag. Ook voert hij klacht- en cultuuronderzoeken uit bij ongewenst gedrag, met als specialisatie seksuele intimidatie. Met een indrukwekkende presentatie nam hij de deelnemers mee in de dynamiek tussen melder, dader en organisatie. Wat speelt er in de relatie tussen de verschillende partijen? Hoe zorgt de organisatie voor beide partijen en wat is de rol van de vertrouwenspersoon hierin? Het was een zeer boeiend en leerzaam verhaal.

Vervolgens was het de beurt aan de LVV-bestuursleden Gerda Arends en Ronald Baars om met de leden in gesprek te gaan over maatschappelijke ontwikkelingen, de veranderende rol van de vertrouwenspersoon en de vertrouwenspersoon in de toekomst. Ook de vraag welke rol de LVV hierin kan spelen, kwam aan bod. Het leverde mooie en levendige gesprekken op. De avond werd afgesloten met een drankje, wat een mooie gelegenheid bood om nog even na te praten en/of te netwerken.

Eerste tour gemist? Naast Emmen doen we de komende maanden nog drie plaatsen in Nederland aan. Er is per bijeenkomst ruimte voor 250 LVV-leden. Hieronder vindt u de data:

  • 13 november 2024 - Arnhem (info en aanmelden)
  • 4 februari 2025 - Eindhoven
  • 13 maart 2025 - Oegstgeest

Informatie over de bijeenkomsten in 2025 volgt op een later moment.

Tot ziens bij onze LVV on Tour!

Graphic LVV on Tour 8 oktober 2024