Logo

Voorstelling De Rode Loper: over de schade, gevolgen en herstel na seksueel misbruik.

Voorstelling De Rode Loper: over de schade, gevolgen en herstel na seksueel misbruik.

2 augustus 2024

Op 16 oktober en 9 november is in theater Het Pakhuis in Hoorn de voorstelling DE RODE LOPER te zien. Deze aangrijpende educatieve theaterproductie benadrukt de dunne lijn tussen slachtoffer en dader. De realiteit die iedereen in onze samenleving in het dagelijks leven tegenkomt.


DE RODE LOPER gaat diep in op de schade, gevolgen en het herstel na seksueel misbruik.

Met een eigen benadering werpt deze voorstelling licht op zowel verborgen als uitgesproken gedachten, gevoelens en gedragingen die voortkomen uit deze ingrijpende ervaringen. Seksueel misbruik is een onderwerp dat vaak in de schaduw blijft, maar DE RODE LOPER brengt het naar het podium met een krachtige boodschap bedoeld voor een publiek mét en zonder ervaringen. De voorstelling belicht de levenslange worsteling.

Wat maakt deze productie uniek?
Dat is de combinatie van professionele hulpverleners, die jarenlange ervaring hebben in het werken met mensen die als kind seksueel misbruikt zijn, theatermakers en acteurs. Zij bundelen hun eigen ervaring en kennis om een inkijk te bieden in de wereld achter seksueel misbruik. Bezoekers krijgen niet alleen nieuwe inzichten en maar ook bewustzijn.

DE RODE LOPER nodigt het publiek uit om na te denken over hun eigen rol in het begrijpen en aanpakken van seksueel misbruik in de samenleving. Het stuk biedt een ervaring die niet alleen informeert, maar ook de dialoog op gang brengt over dit belangrijke onderwerp.

Enkele reacties na de try-outs:
De traumaseksualiteit zo uitvergroot dat het voelbaar en zichtbaar is. Je gaat zien dat Trauma en seksualiteit elkaar verbindt. Een sterk ontluisterende confronterende voorstelling. Vooral in dit dating- tijdperk.
Peter John Schouten- Grondlegger Traumaseksuologie
----
Ik ben hier echt door geraakt en aan het denken gezet.
R. Korver- Advocaat
----
Wat een grootse voorstelling! De combinatie van educatie, uitbeelden en ervaringsverhalen grijpt diep. Voor ieder die de diepgang van het begrip te begrijpen.
Hulpverlener/ervaringsdeskundige

Waar en wanneer?
Theater het Pakhuis in Hoorn
Woensdag 16 oktober 2024
Zaterdag 9 november 2024
Aanvang 20:00 uur

Door wie?
Traumaseksuologen en ervaringsdeskundigen: Paul Mulder, Roeland Boes, Evi Henderikx, Mascha van Reenen, Maaike van Oosterwijck
Regie onder leiding van: Belinda van Doorn
Actrice: Lieve Lamerichs
Meer informatie: derodeloper.info 

De rode loper.jpg