Logo

Medewerker politie Den Haag ontslagen na ongepaste uitingen op sociale media

Medewerker politie Den Haag ontslagen na ongepaste uitingen op sociale media

17 juli 2024

De politie in Den Haag heeft een medewerker ontslagen nadat hij "zeer ongepaste uitlatingen" had gedaan op sociale media. Dat maakt de politie 16 juli bekend.

De medewerker maakte opmerkingen die volgens de politie als stigmatiserend, discriminerend, kwetsend, beledigend en aanzettend tot geweld kunnen worden opgevat.

In maart 2023 is er een disciplinair onderzoek gestart naar het gedrag van de politiemedewerker. Het voornemen om de medewerker te ontslaan is afgelopen februari voorgelegd aan de Adviescommissie grondrechten en functie-uitoefening ambtenaren (AGFA). De commissie had daar geen bezwaar tegen, waarna de politie Den Haag de medewerker eind juni op staande voet heeft ontslagen.

"Strafontslag is een zwaar middel en is een direct gevolg van het online gedrag van deze medewerker", zegt politiechef Karin Krukkert. "Wij willen een politie zijn voor iedereen. Wat hier gebeurde is schadelijk voor burgers, het vertrouwen in de politie en voor het contact dat onze collega's hebben met eenieder in de samenleving."

Het jaren achter elkaar uiten van "discriminerende, beledigende en kwetsende berichten" via een openbaar account past volgens Krukkert niet bij de waarden die de politie heeft.

De politie geeft verder geen voorbeelden van de uitspraken die de medewerker heeft gedaan.

Bron: NU.nl, 16 juli 2024

Politie.png