Logo

Het is herfst!

Het is herfst!

26 september 2024

Moet u ook zo wennen aan de steeds korter wordende dagen? Voor mij hadden de zomer en de zomeravonden nog best een poosje langer mogen duren.
De herfst is wel bij uitstek de periode om je ’s avonds met een goed boek lekker op de bank te nestelen. Ik vermoed maar zo dat dit heeft meegespeeld bij de mensen die zich hebben aangemeld om een recensie te schrijven. Er zijn heel veel reacties binnen gekomen op onze oproep in de vorige nieuwsbrief en binnenkort kunnen we de recensie lezen die Juliët Parlevliet gaat schrijven.

Het volgende boek voor de vertrouwenspersoon is ook al onderweg. In de LVV TV van 18 oktober neemt Karin Bosman, auteur van het boek De proactieve vertrouwenspersoon, u mee in haar nieuwe boek dat per 1 november aanstaande verkrijgbaar is.

Waar we als LVV bestuur ook erg naar uitkijken zijn de LVV on Tour bijeenkomsten. We komen graag met u in gesprek in uw eigen regio. We starten op 8 oktober in Emmen bij Wildlands. We komen bij iedere bijeenkomst samen met een inspirerende spreker. In Emmen is dat Bert Lam die als gedragsdeskundige veel onderzoek heeft gedaan naar gedrag van “daders”.

Inmiddels heeft u van de LVV het jubileumcadeau van de maand september ontvangen. Een poster waarop de rol van de vertrouwenspersoon beeldend wordt toegelicht. We hebben hier veel enthousiaste reacties op ontvangen van leden die de poster graag willen delen met hun werk/opdrachtgever en ook binnen hun netwerk. Onze tip: deel de poster vooral nadat je deze hebt voorzien van je contactgegevens in het daarvoor bestemde vakje.
Naast positieve reacties hebben we ook een paar kritische vragen gekregen. We hebben de poster zorgvuldig samengesteld en vooraf bij verschillende vertrouwenspersonen getoetst en zijn gekomen tot dit eindresultaat. Uiteraard zijn we altijd blij met goede feedback, waar nodig zullen we daar zeker rekening mee houden. Vooralsnog is de poster alleen beschikbaar in een Nederlandse versie.

Gerda Arends

Binnenkort gaan we als bestuur met elkaar om tafel om verder te bouwen aan onze toekomstvisie. Een visie op de groei en ontwikkeling van de vereniging én de functie van de vertrouwenspersoon, zodat zowel de vertrouwenspersoon als de LVV toekomstbestendig is en blijft.

Tot slot een bericht over onze voorzitter. Ondanks de goede berichten die wij van Inge te Brake, onze voorzitter, ontvangen over de vorderingen die zij maakt in haar herstel heeft zij nog een weg te gaan naar volledig herstel en terugkeer in haar werkzaamheden en bestuurstaken. We houden u op de hoogte.

Hartelijke groet,
Gerda Arends
Waarnemend voorzitter LVV