Logo

LVV on Tour van start!

LVV on Tour van start!

29 augustus 2024

Als waarnemend voorzitter aan mij de eer om deze nieuwsbrief in te leiden. Ik begin graag met de mededeling dat onze voorzitter Inge te Brake goed herstelt. Ze werkt hard aan haar herstel maar zal nog wel enige tijd nodig hebben voordat zij haar taken weer volledig kan oppakken. Vanaf deze plek en waarschijnlijk namens velen van u, wens ik Inge een voorspoedig herstel.

In ons jubileumjaar zijn er maandelijks attenties en cadeaus voor onze leden. De digitale zomergroet heeft u in juli ontvangen. Een groot aantal leden heeft aan ons laten weten dat zij dit zeer gewaardeerd hebben, dat was ook precies de bedoeling. Het cadeau van de maand augustus is inmiddels ook al door veel leden uitgepakt: de vernieuwde en uitgebreide LVV-academie. Deze bevat maar liefst zo'n 750 verschillende e-learnings, webinars en podcasts.

Helaas bevat deze nieuwe academie wel een paar kinderziektes. Zo loopt bijvoorbeeld de registratie van de PE punten nog niet zoals zou moeten. We werken hard aan oplossingen en antwoorden. We zijn daarbij deels afhankelijk van een externe partij en in de vakantietijd loopt dit enige vertraging op. Vanuit ons secretariaat is hier een hoge prioriteit aan gegeven, zodra alles naar behoren werkt zullen wij u hierover berichten via onze website.

In deze nieuwsbrief stellen Jeanine Blauw en Sophie Westra zich voor als nieuwe leden van de LVV-helpdesk. We zijn blij dat zij onze helpdesk komen versterken. De helpdesk is er voor alle LVV-leden die willen sparren met een collega vertrouwenspersoon.

Dat het vak van vertrouwenspersoon sterk in ontwikkeling is wordt ook in deze nieuwsbrief weer duidelijk. Vanuit de regeringscommissaris is er een update over het Nationaal Actieprogramma Aanpak seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, en die willen we graag met u delen. Verder kunt opiniestukken lezen van Evert Jan van den Brink over zeer actuele thema’s.

Er worden steeds meer boeken voor en over de vertrouwenspersoon geschreven, onder andere door Evita Lammers. Zij nodigt u verderop in deze nieuwsbrief uit om een recensie te schrijven over haar boek.

Gerda ArendsIn dit jubileumjaar komen we via de LVV on Tour bij u in de regio! We starten op 8 oktober in Emmen. Tijdens dit avondevenement zal Bert Lam u in een inspirerend verhaal meenemen in de dynamiek tussen melder, dader en de organisatie. We starten met soep en een broodje en na het inhoudelijke deel kunt u in gesprek met LVV bestuursleden. Er is een maximaal aantal deelnemers dus als u woont of werkt in regio Noord, meld u snel aan voor deze avond!

Volgens mij hebben we weer een mooie nieuwsbrief voor u samengesteld. Ik wens u veel leesplezier en graag tot ziens op een van de komende LVV-evenementen!

Hartelijke groet,
Gerda Arends
Waarnemend voorzitter LVV